Molenbouw

Hiemstra de meest authentieke molenbouwer in Friesland.

Bouwbedrijf Hiemstra is één van de vier specialisten in de molenbouw uit Friesland. Hiemstra-bouwbedrijf-maakt-authentieke-onderdelen-in-eigen-werkplaatsWij noemen ons met trots de meest authentieke molenbouwer in Friesland. Alle authentieke kenmerken waaronder ook brandmerken, brengen wij tijdens een restauratie opnieuw aan in de onderdelen. Deze authentieke onderdelen maken wij in eigen werkplaats exact na. Dat onze opdrachtgevers, stichtingen, deze authenticiteit waarderen, blijkt uit het groot en divers aantal molens dat door Bouwbedrijf Hiemstra is gerenoveerd en gerestaureerd.

Ook het smeedwerk doen wij in eigen huis

Onze werkplaats biedt ook de mogelijkheid om het smeedwerk in molens te verwerken. Wij beschikken over een metaalafdeling.

Molenbouw een vak apart

De restauratie en het onderhoud van vaak eeuwenoude molens vereist veel specifieke bouw- en vakkennis. Het duurt circa tien jaar specialisatie, ervaring en studie voordat een molenbouwer volleerd is,  Die expertise en vakkennis in molenbouw hebben wij in huis. Bekijk onze gerealiseerde projecten:

Vakmensen leiden wij zelf op
Molenbouwer-Hiemstra- BouwbedrijfWij werken met vakmensen. Wij hebben erkende leermeesters in dienst. Uiteraard is dit voor onze relaties een waarborg voor kwaliteit. De eerste jongste molenaar in Nederland is binnen Hiemstra opgeleid als leerling molenmaker. Hij is inmiddels senior molenmaker. Hiemstra heeft twee senior molenmakers in dienst en twee assistent molenmakers. Meer weten over over onze certificering als erkend leerbedrijf? Of maak eens een vrijblijvende afspraak met Hiemstra.