Duurzaam bouwen

Bouwbedrijf Hiemstra en duurzaam bouwen

Hiemstra is in 2012 uitgeroepen tot meest duurzame bouwer van Noord-West Friesland. Dankzij het gescheiden inzamelen van bouwafval dient maar liefst 64% van het ingezamelde afval als grondstof voor nieuwe producten. Jan Bouma, directeur van Bouwbedrijf Hiemstra nam het Afvalbarometer-certificaat in ontvangst. Lees hier het volledige persbericht.

Duurzame verbeterprocessen in de bouw

Hiemstra vindt het milieu belangrijk en heeft daarom duurzaam bouwen hoog op de agenda. Wij zijn continue op zoek naar verbeterprocessen omtrent duurzaam bouwen. Een voorbeeld van duurzaamheid is dat we gebruik maken van houtwolisolatie en zonwerende beglazing.

Duurzaam materiaal is eveneens gezonder

Deze houtwolisolatie ademt en kan goed vocht opnemen. Dit is voor bewoners gezonder. Je zit namelijk niet in een afgesloten omgeving vergelijkbaar met een grote plastic zak, maar in een gezond ventilerende omgeving. Zowel in onze projecten als in ons eigen bedrijfspand hebben wij gebruik gemaakt van houtwolisolatie. Daarnaast maken wij gebruik van zonwerende beglazing voor een gezonder, beter beheersbaar binnenklimaat.

Hiemstra volgt ontwikkelingen in duurzaamheid

Duurzaam bouwen is een speerpunt van Hiemstra. Om die reden volgen wij de ontwikkelingen rondom duurzaamheid op de voet. Wij maken gebruik van de meest duurzame materialen. Ook passen we de meest duurzame technieken toe en werken we met efficiënte apparatuur.

Duurzaam bouwen werkt besparend
Wij sparen hiermee het milieu maar eveneens besparen we op de kosten voor onze klanten. Uiteindelijk heb je met duurzame bouw minder onderhoud en daardoor minder kosten. Bovendien kan duurzaamheid u ook fiscaal voordeel opleveren. Bouwbedrijf Hiemstra informeert u natuurlijk over regels waar u voordeel van heeft. Neem eens contact met ons op.