‘De Oude Trekvaart’ Franeker

Hiemstra bouwt Plan ‘De Oude Trekvaart’


‘Plan Oude Trekvaart’ Franeker

Centraal in het gezellige authentieke stadje Franeker bouwt Bouwbedrijf Hiemstra het Plan ‘De Oude Trekvaart’. Oud-Franeker Wytze van der Zee is de architect van dit project.

Over de woningen
Plan “De Oude Trekvaart” bestaat uit vier vrijstaande woningen met een pakhuisachtige uitstraling direct aan open water. Alle woningen hebben een houten terras aan het water een doorlopende tuin die overgaat in een eigen insteekhaventje. Ideaal voor uw visboot of sloep. Een directe ontsluiting op het Van Harinxmakanaal maakt het voor waterliefhebbers bijzonder aantrekkelijk wonen.

De architectuur
De architecteur van de woningen is gebaseerd op oorspronkelijke bebouwing. Met alle eisen en wensen van deze tijd. Door de vorm, kleurstelling en ruimte worden de woningen al snel in de bestaande omgeving opgenomen.

De ligging van de woningen
De woningen zijn met de achterzijde prachtig gelegen aan de Oude Trekvaart, tegenover de Salverderweg. Ieder perceel heeft een volledig beschoeide oever van circa 14 meter. Daarbinnen valt de aanlegplaats van 6,5 meter breed. De kaveloppervlaktes variëren van circa 160 tot 260 m2. Door slim gebruik van de ruimte is een mooi resultaat ontstaan. Zo sluiten de vlonders direct aan de achterzijde van de woningen en ‘hangen’ over het water. De aanlegplaats is binnen de eigen tuin gelegen. De doorzontuin is aan de zijkant van iedere woning gesitueerd. Op een zodanige wijze dat er optimaal kan worden geprofiteerd van licht en ruimte.

De woningtypes
In drie van de vier woningen kan op de begane grond een slaapkamer worden gerealiseerd. modelwoning project De Oude Trekvaart Franeker Daarnaast heeft iedere woning een deur die rechtstreeks uitkomt in de tuin gelegen aan de zijkant. Alle woningen zijn voorzien van drie slaapkamers en een badkamer op de verdieping. Woning type wijkt enigszins af. Dit type is uitgevoerd met een hogere gevel en een vaste trap naar een grote zolder. Hier is ruimte voor een 4e slaapkamer of werkkamer. Dankzij de bouw op twee meter van de waterkant, komen de terrasdeuren uit op de houten vlonder aan het water. Hierdoor heeft u een idyllisch uitzicht op water, groen en de authentieke Slaverderweg.

Uitvoering van de woningen
Hiemstra bouwt drie verschillende woningtypes. De voor- en achtergevels zijn uitgevoerd in duurzaam hout. De aanbouw is uitgevoerd in metselwerk. Alle woningen worden gebouwd met degelijke materialen. De gevelbekleding bestaat uit verduurzaamd “Grenen Cape Cod”. U heeft hier maar liefst vijftien jaar garantie op.

Technische beschrijving van materialen
Voor een uitgebreid overzicht van materialen en uitvoering hebben wij een technische omschrijving voor u. Uiteraard zijn diverse opties tegen meerprijs mogelijk. Voor individuele wensen is altijd ruimte!

Meer informatie?
Voor verkoopinformatie neemt u contact op met G2 makelaars, www.g2makelaars.nl
Heeft u vragen van bouwtechnische aard, mail of bel ons 0518-48 15 78